Forsiden - opstvedt.com

Trim og oppsett av Dehler 34

I påvente av at båten skal komme om ca. 3 uker har jeg så smått begynt å forberede oppsett av seil og rigg. Tok en titt på riggplanen fra Simonis&Voogd og har gjort nøn beregninger av skjøtevinkler etc. Ser ut for at en får en skjøtevinkel på ca 13 grader slik skinna er plassert. Dette er helt klart alt for mye, og da er det greit at vi har innhal på fokka. Nyere båter tåler helt greit 8-10 grader og da snakker vi om å hale inn 30-40 cm. Ut fra tegningen så ser det ut for at de har lagt opp til en mastelogging på ca 60cm. Dette synes også lite, spesiellt med tanke på at vi på 33'en hadde ca 90 cm. NOR 12540 hadde ca. 60 cm og den syntes jeg ga litt lite tilbakemelding på roret nå vi satte press i seilene. Heldigvis er forstaget vårt justerbart i motsettning til NOR 12540, som har rulleforseil, så det gjør det rimelig enkelt å teste seg frem til vi finner hva som går best. PC'en har jeg også satt i gang å skru sammen. Solid State disken og minne kommer i posten en av dagene. Blir litt jobb med å få på plass all programvare og å få laget layouts i Nexus Race Software'en. Polardiagrammet har jeg allerede konvertert til Nexus format, så det er klart. Kommer til å bli veldig spennende å se hvordan alle instrumentene spiller sammen med race software og polardiagrammet, spesiellt Target Boat Speed og Course To Steer.

Bilder fra byggingen

Har naa startet med et "fotoalbum" fra byggeprosessen. Lenken er her

Mer og mer blir montert

Som jeg hadde en mistanke om, så klarer ikke fabrikken å møte datoen 4.september som de lovet. 23 september er nå datoen som er satt, og det vil nok helt sikkert holde da det stemmer med erfaring med NOR 12540 som det tok 6 uker å bygge. Nå er den store jobben med å få på plass innredning og dekksutstyr i full gang. Så slik det ser ut nå, så blir det knallhard jobbing dersom vi skal klare å få båten klar til Windjammer.


D34-053

D34-053

Dehler 34 - Hull no. 053 i produksjon

Da er de første bildene fra produksjon av båten kommet. Skrog og over bygg er nå støpt. Da er det bare å begynne å forberede seg til at den kommer.

Ny dato

Så har de kastet piler på kalenderen igjen og denne gangen traff pilen den 18 september. Helt greit det, siden det er 5 dager tidligere enn hva de sa sist. Det gir oss mer enn 1 uke å forberede båten på i forhold til å kunne rekke siste trimmingsseilas som er 30 september. Hadde vært veldig greit å få en skikkelig gjennomkjoering før vi drar ned til Stord og Windjammer den 4 oktober. Det er tross alt mye som skal testes ut, og for mannskapet er det jo en totalt ukjent båt. Vi trenger blant annet å få trent og testet skikkelig ut dip-jibbing, samt å få tunet inn og mekket opp trimmen på seilene - Spesielt på innhalet på fokka.