Forsiden - opstvedt.com

Veeeeldig laaaange armer

Det var rett før krampen tok meg i armene i går. Etter å ha vannslipt hele bunnen (25 m2) for hand var det ikke mye krefter igjen, men resultatet ble bra til slutt. Etter at slipingen var ferdig var det klart for å pakke inn hele båten med tildekkningsplast og presenninger. Jeg har satt inn 2 ovner på 2KW hver, og det har sørget for å heve temperaturen til 12-15 grader under båten. I dag sprøytet jeg på første laget med VC-Tar(2) og det ble kjempebra. Ikke bare blir det såpeglatt, men jeg får lagt på mer om gangen enn om jeg skulle rullet det på. Det gikk litt mer med enn jeg trodde, ca 3L på første strøket. I morgen er planen å sprøyte på ytterligere 2 strøk og så siste strøk på søndag. Da har jeg fått bygget opp den tykkelsen som er beskrevet i databladet. Så skal det få stå å herde de foreskrevne 5 dagene før 3 strøk med VC-17 føres på med rull.

I morgen starter vi også med å montere i sammen riggen, og få satt på spinnakerskinne, vindmåler etc. dersom været ikke slår seg vrang.

Og navnet er Marlin

Søndag ble Dehler 34 SV, byggenummer 053 høytidelig døpt for "Marlin". Været ble ikke helt slik meteorologen hadde lovet, men det la ingen demper på stemningen. Champagne og sjokolade var det selvsagt og omvisning ombord nå som det igjen så ut som en båt og ikke et kombinert rigger/elektronikk verksted.

Her gjøres remediene klar for den store handlingen
D34-053

Det er fremgang i monteringen

Ja, da skriver vi altså søndag kveld og tar en liten oppsummering av hva som er montert/gjort til nå.


 

  • Alle fall er nå trukket tilbake til cockpit

 

  • Bommen er demontert og wire-uthalet er erstattet med 8mm Dyneema. Så satt sammen igjen og montert på mast

 

  • Kicken er satt sammen og ført til cockpit

 

  • Ledning fra alle giverne er ført frem til instrumentpanelet i hovedkabinen - Dette ble en større jobb enn jeg hadde håpet/trodd det skulle bli.

 

  • Nexus NX2 Server er montert i instrumentpanelet, sammen med koplingsboksen

 

  • Mastedisplay samt instrumentgarasje med displayer er montert og koblet til

 

  • Spinnakerbom nedhal er komplett

 

 • Akterstagstramming er omtrent ferdig</>




Under er noen stemningsbilder og som det muligens fremgår så er det heller kaldt å holde på utvendig om dagen. 5-6 kuldegrader og glatt dekk gjør det til en interessant oppgave. Alt må varmes med hårføner eller varmepistol.
D34-053
D34-053
D34-053
D34-053

Snart blir det seiling

Lørdag var båten ferdig behandlet i bunnen og ble sjøsatt igjen.

D34-053

Søndag var det klart for nest siste etappe i klargjøringen, nemlig å sette på plass masten. Med gode venner går det greit å gjøre en slik jobb - Men det er ikke lett å handtere 18m med lealaus aluminium, stål og tau.

D34-053

Denne uken går med til å få dratt frem alle fall, satt sammen utveksling for akterstag, kick, fokk innhal og skjøtevogn for fokka. All instrumentering skal også opp å gå, så det blir ikke mye sofaligge denne uken heller.

Da var grunning unnagjort

Søndag gikk siste strøket med VC-Tar på. Heldigvis har jeg vært heldig med temperaturen mens jeg har holdt på med dette. 10-12 grader i helgen og med god hjelp av 2 ovner har det vært fin temperatur for herding inne under presenningen. Apropos ovn; I går var jeg ute for å montere propellen samt å bor opp hull for giverne til logg/dybde. Før jeg dro hjemmefra hadde jeg fått telefon om at det var feil på den ene skjøteledningen min, så det bare vare en ovn i drift. Da jeg kom ut i Kvernavika fikk jeg fort avklart at det nok ikke var det som var problemet. Det var stor springflo, hvilket betydde at den ovnen som stod lengst akter nå stod halvveis under vann - Ikke rart at sikringen slo ut.

Propellen som jeg har montert er Gori sin nye overdrive propell. Det skal bli spennende å se hvilken effekt det har for fart/turtall og ikke minst støynivået ombord. I henhold til diagrammet til Volvo så har motoren maks. dreiemoment rundt 2200 RPM. Dersom båten da klarer en fart rundt 7 knop er jeg mer en fornøyd.

I kveld er det meldt om tørt vær igjen, hvilket betyr at vi forhåpentligvis kan få gjort ferdig mast og bom. Fant frem forstag og akterstag fra stuerommet fremme i båten slik at dette ligger klart. Det er MEGA! forskjell mellom forstaget som er standard 7mm dyform og akterstaget som er PBO, og omtrent samme lengde, når det gjelder vekt. Vi får se om ikke jeg kan få til å få PBO over alt - I følge beregningene utgjør det en mann på ripa.