Forsiden - opstvedt.com

Vårbløyta 2010

Vårbløyta 2010 ble en morsom regatta med 3 baneseilaser på en forholdsvis kort bane, og med med 3 runder på hver seilas. Det startet med rundt 7 M/S vind som gradvis sank net til 3 M/S utover dagen.

1.Seilas

Starten fikk vi ikke helt perfekt, og krysset startlinjen ca. 15s etter skuddet. Vi kom oss forholdsvis greit avgårde, men vi hadde litt mye fokus inn i båten fremdeles, slik at vi ikke fikk med oss skiftene oppover banen. En 2. plass her.

2.Seilas

Vinden hadde nå løyet såpass at vi bestemte oss for å skifte til L/M forseilet. Vi trimmet inn seilet, men da var vi litt for langt ute når vi skulle gå tilbake til startlinjen for å starte. Vi kom 10-15 sekunder for sent ned og fikk ikke tatt en "frekk en", og ble skvist over merket og måtte snu og starte på nytt. Vi hadde mer fokus ut av båten denne gangen og klarte å reparere mesteparten av starten på de 3 rundene og det ble en 3.plass

3.Seilas

Nå kom vi oss greit ut på starten og hadde denne gangen fullt fokus ut av båten, selv om vi bommet på første kryssen i forhold til at vinden denne gangen stod best på styrbord banehalvdel. Det ble igjen en 3.plass.

Sluttresultatet ble en 3.plass, hvilket vi må si oss noenlunde fornøyd med. Vi hadde ikke fullt trykk med kun 6 ombord og vi hadde heller ikke nok fokus ut av båten. Handlingmessig gikk det helt på skinner, og der er vi helt på topp.
Resultater