Forsiden - opstvedt.com

Nisseseilasen 2009 - Oppsummering

Lens, Spinnakerslør, fokkeslør, lens, fokkeslør, fokkeslør og kort kryss. 2-5 m/s vind og med kun en 106% fokk så er det meste sagt. Trikkekjøring fra start til slutt. Med dette i minne må vi si oss rimelig godt fornøyd med 4 plass denne gangen. Vi klarer ikke å holde samme tempo som de som har en full genua under slike forhold.

Vi satte spinnaker når det var ca. 1 1/2 min igjen til start og passerte startlinjen med bedre fart enn konkurrentene som ventet til skuddet med å sette spinnaker. Vestover mot Lerøytangen klarte vi å manøvrere oss slik at vi rundet som båt nummer 2 (etter en Melges 24) og vi satte kurs mot Tyssøyskjær med spinnaker akkurat på tålegrensen.

Skarp spinnakerslør med Mumm 36 på slep
Foto: Skjalg Thorbjørnsen

Ingen av de andre klarte å holde samme høyde som oss med spinnaker og en etter en byttet til genua. Etter runding Tyssøyskjær bar det tilbake til Spikeren og vi ble her forbiseilt av de som hadde genua. Så var det ny lens ut til Lerøytangen igjen og vi klarte igjen å dra i fra slik at vi rundet som nr 2 etter Melges'en. Så var det ny fokkeslør til Tyssøyskjær, og vi ble etterhvert innhentet av First'ene (36.7, 40.7 44.7)

First på rekke og rad, men ikke FØRST :)
Foto: Skjalg Thorbjørnsen

Vi rundet Tyssøyskjær i 3. rekke, og på veien tilbake til Spikeren fikk disse genuabåtene et lite forsprang som vi ikke helt klarte å hente på den lille kryssen mot mål. Etterhvert viste det seg at vinden hadde fylt inn bak oss slik de andre båtene som var en fjord bak oss nå kom raskt.

Resultater