Forsiden - opstvedt.com

Askeladden 2012

Årets Askeladd ble preget av at vi gjorde en taktisk feil om lørdagen.

Lørdagen startet med 8 M/S vind fra SV og startbåten valgte løpsalternativ "Grønn", hvilket ville si: Start (Blia) - mål (Fluøyene) direkte. Dette innbar at det ville bli kryss hele veien, så det var bare å pakke vekk unnavinds seilene.

Starten var veldig bra og vi hadde på forhand bestemt at vi ville holde oss på østsiden av fjorden for å "gjemme" oss mest mulig fra strømmen som kommer opp fra Langenuen. Ved runding Alholmen viste det seg at det ikke var noe særlig forskjell mellom oss og de som hadde valgt vestsiden. I og med at det sjøen falt så visste vi at det normalt er my motstrøm om en holder nordsiden opp mot Bjørnatrynet så valgte vi å gå sørover mot Reksteren for så å slå oss mot Fluøyene derfra. Stor ble overraskelsen da vi slo og begynte å seile østover. Vi skulle nå normalt ikke hatt mer enn 0.5 - 1 knop motstrøm, men nå var det nesten 2 knop. Enden på visa var at de som hadde gått på nordsiden tjente stort på dette.

Søndag valgte startbåten løpsalternativ "V", hvilket innbar at vi nå ihvertfall ville få både kryss og lens. Vi seilte godt, men ikke godt nok til å rette opp for lørdagen, så vi endte opp med en 3 plass i klassen og 7 overall.