Forsiden - opstvedt.com

Underlig vindmåler

I det siste har vindmåleren viste helt merkelige data. Jeg har drevet å prøvd å finne ut av hva det er det skyldes og har nå "by accident" antagelig funnet rotårsaken. Etter at iMux ble installert så ble det mye mer data som gikk på NMEA bussen. Dette fordi data fra GPS'n også sendes til autopiloten, som igjen sender dette ut igjen sammen med kompassdata. Dermed dobles antall GPS NMEA settninger som går på bussen og bussen nærmer seg mettning.

Dråpen som får begeret til å flyte over er OpenCPN kart programmet. Dette sender ut waypointdata til Nexus serveren som igjen sender dette videre til Nexus GPS repeateren slik at vi får avstand/rettning til neste merke der. I går var vi ute å seilte Trimmingsseilas og vindmåleren oppførte seg ekemplarisk. Dette var litt rart syntes jeg, da slike "duppeditter" sjeldent fikser seg selv. Så la jeg merke til at jeg heller ikke fikk opp waypoint data på Nexus GPS repeateren. Det var da jeg kom på at jeg hadde i uken som var oppdatert OpenCPN til versjon 3.0.2. Da hadde den "glemt" porten for å kommunisere med Nexus Racesoftware og sendte derfor heller ikke ut data om ruten.

Nå skal jeg legge inn filtrering av GPS data fra autopiloten i iMux slik at det kun er kompassdata som sendes til NMEA bussen. Brookhouse support hadde advart om at metning kunne inntreffe, da autopiloten sender ut data mye oftere enn GPS'n. Heldigvis er iMux konfigurerbar så det holder, og jeg trener kun laste opp en fil som innholder kommandoer om hvilke NMEA settninger den skal fjerne fra den porten som autopiloten er koblet til.

Så får vi se om ikke ting begynner å roe seg ned.