Forsiden - opstvedt.com

Isbjørnen 2013

Årets Isbjørnen regatta ble avholdt under heller vårlige omstendigheter i forhold til det vi har vært vant til i vinter. Med 5-7 grader og 3-4 M/S fra S-SØ ble det en fin seilas denne lørdagen.

Start

"Noen" hadde glemt hva som stod i seilingsbestemmelsene og ikke fått med seg at det var et alternativ med felles start for alle klasser. Heldigvis så oppdaget vi dette såpass tidlig at skaden ble begrenset. Vi passerte startlinjen ca. 50 sekunder etter skuddet, men fikk slå til badord med en gang og kom i fri vind. Vi stod så langt vi kunne mot første holme før vi slo til styrnbord rettning Spikeren. Alt i alt en brukbar legg.

 

Spikeren - Tangeflu

Her ble det en del diskusjon med hensyn til seilvalg. Det var stikk i skjøtene, men til å begynne med virket den litt for skarp for A0 så vi valgte å stå med fokka en god stund. Ved passering oppdrettsanlegget rullet vi ut A0, men lot fokka stå. Nå lærte vi det at å ha begge opp samtidig med den vindvinkelen ikke var ideelt. Da vi rundet lykten på Tangeflu rullet vi inn A0 og startet kryssen.

 

Tangeflu - Kyrholmen

Dette ble på mange måter en kanon legg. Vi holdt oss øst i Lerøyosen og tjente nok en del på det i forhold til strømmen. De som stor vest slet nok med den. Da vi kom ut i Korsfjorden hadde vi lagt bak oss det meste av det som var i vår klasse, men fremdeles hadde vi noen foran oss. Vi valgte igjen å holde oss på østre del av layline opp mot Kyrholmen og det var nok favorisert. Ved runding Kyrholmen hadde vi nå kun 1 båt i vår klasse foran oss, en Elan 37. 

 

Kyrholmen - Tangeflu

Det ble litt klabb og babb ved heising av spinnakeren, men ikke det helt store tapet. På vei nordover valgte vi å gå litt mot Lerøy for å dra nytte av en eventull vinddreining inn i Lerøyosen. Vi knappet mye inn på båtene foran og var nå helt på høyde med Elan 37. Ved runding Tangeflu fikk vi ikke den hjelpen vi hadde håpet på, nemlig at en Hanse 430 skulle dekke opp Elan 37'en. De klarte å rykke et par båtlengder.

 

Tangeflu - spikeren

Trikkeslør som ikke rokket noe ved plasseringen mellom båtene så ved spikeren var det status quo.

 

Spikeren - mål

Her knappet vi igjen inn på Elan 37, men ikke nok. De passerte mållinjen ca 4 båtlengder foran oss og dermed ble det en 2. plass i klassen denne gangen.

 

Oppsummering

Vel gjennomført seilas uten de store feilene og god fart i båten, spesielt på kryss. Nå ser vi frem mot en ny sommersesong hvor vi nå har gått over til ORC basert rating. Dette kommer vi mer korrekt ut av i forhold til de andre båtene. Vi har nok vært overvurdert i det gamle LYS systemet, på linje med en del andre nyere båter i vår størrelse.